Management Tutor
A Project Management Blog

Top 10 PMP Exam FAQs-Project Quality Management Questions,Answers

This page of project management blog covers top 10 PMP Exam FAQs. This PMP Exam questions and answers are based on project quality management.

List of Frequently Asked Questions(FAQs) and Answers

Question-1: Inputs to perform quality control include all the following EXCEPT
a. Work Performance Information
b. Quality Management Plan
c. Quality Metrics
d. Process Analysis
Answer-1:

Question-2: "Design of Experiments" is a statistical method that helps to:
a. Determine how variable elements of a system interrelate
b. Identify which factors might influence specific variables of a product or process under development or in production
c. Establish a standard by which to measure performance
d. Compare actual or planned project practices to those of other projects
Answer-2:

Question-3: Techniques to perform Quality Control include all of the following EXCEPT:
a. Flowcharting
b. Pareto Diagrams
c. Control Charts
d. Estimates of cost variance
Answer-3:

Question-4: Who is ultimately responsible for quality management in the project?
a. Project Engineer
b. Project Manager
c. Quality Manager
d. Team member
Answer-4:

Question-5: A project Manager has been overwhelmed with problems on his project. He would like to identify the root cause of the problem in order to determine where to focus his attention. Which of the following tools would be BEST for the project manager to use?
a. Pareto Chart
b. Conflict resolution techniques
c. Fishbone diagram
d. Trend Analysis
Answer-5:

These PMP EXAM FAQs on Quality management cover questions and answers very useful for the PMP aspirants.

Question-6: Quality is
a. Meeting and executing the customer's expectations
b. Adding extras to make the customer happy
c. Conforming to the requirements as well as fit-ness of usage
d. Conformance to management's requirements
Answer-6:

Question-7: All of the following are not examples of quality assurance EXCEPT
a. Inspection
b. Team Training
c. Pareto Diagram
d. Fishbone diagram
Answer-7:

Question-8: A control chart helps the project manager
a. Focus on the most critical issues to improve quality
b. Focus on simulation thinking
c. Explore a desired future outcome
d. Determine if a process is functioning within set limits
Answer-8:

Question-9: What percentage of the total distribution are 3 sigma from mean equal to?
a. 68.26%
b. 99.9%
c. 95.4%
d. 99.7%
Answer-9:
Memorize the numbers of 68.26% as 1-sigma, 95.46% for 2-sigma, 99.73% for 3- sigma, and 99.99% for 6-sigma for normal distribution curve.

Question-10: An Ishikawa diagram helps to
a. Put information in its order of priority
b. Explore past outcomes
c. Show team responsibilities
d. Show functional responsibilities
Answer-10:

Answers to Project Quality Management FAQS

1. D   2. B   3. D   4. B   5. C   6. C   7. B   8. D   9. D   10. B

Other PMP EXAM FAQs

PMP EXAM FORMULAS➤
PMP EXAM PREP TIPS➤
PMP EXAM FAQs-General Project Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Integration Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Scope Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Time Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Cost Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Quality Management➤
PMP EXAM FAQs-Project HR Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Risk Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Communication Management➤
PMP EXAM FAQs-Project Procurement Management➤